Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem i cukrem wanilinowym.
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z budyniem i mąką tortową by nie było grudek, a następnie wlej do zagotowanego mleka z cukrem. Wymieszaj szybko i zagotuj jak budyń.
Wrzuć kostkę masła do garnka. Gdy się rozpuści, wymieszaj budyń z 250 g wiórek do uzyskania jednolitej masy bez grudek.
Układaj pojedyncze warstwy krakersów w prostokątnej formie średniej wielkości na papierze pergaminowym, każdą przekładając masą tak, aby masa kończyła przekładanie.
Całość posyp pozostałymi wiórkami. Wstaw do lodówki na 4 godziny.
Ula